Frangipanetaart

5 80 5 5
Aantal personen:
  • 2 eieren
  • 5 el water
  • 100 gr boter
  • 1 stuk bladerdeeg
  • 300 gr frangipanemix
  • abrikozengelei
  • bloemsuiker
  1. - Bladerdeeg in taartvorm doen.
  2. - Bladerdeeg insmeren met laagje abrikozengelei.
  3. - Frangipanemix, eieren, boter en 5 el water gedurende 8 min. goed kloppen.
  4. - De massa over de gelei strijken.
  5. - Ev. reepjes bladerdeeg erover leggen.
  6. - 15 min. laten rusten.
  7. - Bakken in een voorverwarmde oven op 190°C gedurende 45 min.
  8. - Bloemsuiker mengen met een klein beetje kokend water en dit over de nog warme taart strijken.
  9. (tante Roza / Evers Zonhoven)
vaya