Frangipanetaart

2 15 5 5
Aantal personen:
  • 125 g boter
  • 125 g suiker
  • 125 g amandelpoeder
  • 35 g bloem
  • 2 eieren
  • abrikozenconfituur
  • bladerdeeg
  1. *Leg het bladerdeeg op de bodem en geef er met een vork enkele kleine prikjes in.
  2. *Besmeer de taartbodem met abrikozenconfituur.
  3. *Smelt de boter en laat ze daarna op kamertemperatuur komen (zet de pot in koud water).
  4. *Doe er de suiker bij, de ganse eieren en giet dit mengsel bij de amandelpoeder en de bloem.
  5. *Giet het deeg over de confituur.
  6. *Eventueel nog reepjes deeg overleggen.
  7. *Bakken op 180° gedurende 30' à 45'
  8. *Na het bakken kan je er glazuur over gieten (bloemsuiker met heel weinig water!).
minvanuytsel