Frangipanetaart

19 45 4 5
Aantal personen:
  • 150 gr boter of margarine
  • 1 deel frangipanemix
  • 1 deel kruimeldeegmix
  • 3 st eieren
  • 10 gr bloem om de vorm te bestuiven
  1. FRANGIPANE
  2. Ingrediënten:
  3. Dr Oetker
  4. - een bereiding voor een knapperige taartbodem Deegmix: tarwebloem, suiker, bakpoeder (rijsmiddelen E450, E500).
  5. - een zachte amandel-frangipanevulling Fragipanemix (48% de grondamandelvulling): suiker, grondamandelen, tarwebloem, aroma’s.
  6. In een handomdraai bereidt u een heerlijke Frangipane.
  7. Nog toevoegen:
  8. 3 eieren
  9. 150g boter
  10. Bereidingswijze:
  11. Voorbereiding:
  12. Verwarm de oven voor. (temp/stand 180° à 200° C naargelang type oven)
  13. Vet de bakvorm in met boter en zeef er een fijn laagje bloem overheen.
  14. Bereiding van het deeg:
  15. Giet de deegmix in een kom, voeg er 50 g zachte boter (of margarine) en 1 ei bij. Meng het geheel kort met de mixer op minimale snelheid tot een kruimelig beslag. Verdeel het deeg gelijkmatig in de springvorm, druk het licht aan en vorm een opstaande rand van ca. 1 cm hoog.
  16. Giet de frangipanemix in een kom, voer er 100 g zachte boter (of margarine) en 2 eieren bij. Meng het geheel ca. 2 minuten met de mixer terwijl je de snelheid tot maximum opdrijft. Het deeg moet smeuïg zijn. Verdeel de fragipane over de taartbodem.
  17. Het bakken:
  18. Zet de vorm in de over en laat ca. 25 minuten bakken.
  19. Prik ter controle met een mespunt in het midden van de frangipane. Blijft het deeg er lichtjes aan kleven , dan is de frangipane klaar!
  20. Laat de frangipane 10 minuten rusten en haal hem uit de vorm.
48.anita2