Frangipanetaart

20 60 4 5
Aantal personen:
  • 200 g margarine (vast)
  • 300 g griessuiker
  • 2 eieren
  • 1/2 flesje amandelextract
  • 100 g gemalen amandelen
  • 175 g patisseriebloem
  • 1 dl melk
  • 1 vel bladerdeeg (koeltoog)
  • abrikozenconfituur
  • bloemsuiker
  1. Margarine, suiker en eieren samen goed mengen.
  2. Dan amandelextract, amandelpoeder, bloem en melk erbij voegen.
  3. Goed mengen.
  4. Taartvorm lichtjes invetten en er dan een vel bladerdeegbodem (zo gekocht) inleggen.
  5. Wat over de rand hangt, afsnijden. Met vork gaatjes in prikken.
  6. Indien gewenst, wat abrikozenjam over de bodem smeren.
  7. Deeg ingieten. Eventueel met rest van bladerdeeg figuur opleggen.
  8. Bakken op 180 à 190°C gedurende 40 à 45' minuten. Checken met priem of de taart klaar is.
  9. Taart uit de oven halen en even laten afkoelen.
  10. Na een 10-tal minuutjes ontvormen.
  11. Abrikozenconfituur (een tweetal eetlepels) opwarmen in een tas in de microgolfoven en over de taart uitsmeren terwijl ze nog warm is.
  12. Taart laten afkoelen.
  13. Wanneer de taart koud is : glazuur opstrijken.
  14. (Wit glazuur maak je van 5 eetlepels bloemsuiker op 1 eetlepel koud water. Goed mengen en open strijken)
  15. (Doorzichtig glazuur maak je door een verhouding van 1 op 1 water met bloemsuiker aan de kook te brengen en even te laten doorkoken)
  16. Smakelijk !
Annelicious