Frangipanetaart met appeltjes

2 0 5 5
Aantal personen:
  • 125 g boter
  • 2 eieren
  • 75 g suiker
  • 125 g amandelpoeder
  • 1 eetlepel bloem
  • 1 vel kruimeldeeg
  • 2-3 appels
  • 2-3 eetlepels abrikozenconfituur
  1. Smelt de boter.
  2. Mix de suiker en de eieren bij de boter.
  3. Voeg beetje bij beetje de amandelpoeder en de gezeefde bloem toe.
  4. Leg het kruimeldeeg in een taartvorm met bakpapier. Druk goed aan en prik erin met een vork.
  5. Giet de botermengeling op het deeg.
  6. Leg de gesneden appels dakpansgewijs op de botermengeling.
  7. Steek de appeltaart in een oven van 180°C voor 45 min.
  8. Verwarm de abrikozenconfituur en smeer ze over de appeltaart.
MarieVanslambrouck