Frangipanecake

4 60 5 5
Aantal personen:
  • 1 vel bladerdeeg
  • 200 g abrikozenconfituur
  • 200 g Solo Patiserie
  • 125 g fijne witte suiker
  • 2 eieren
  • 130 g amandelpoeder
  • 180 g zelfrijzende bloem
  • 125 ml melk
  • 1 tl amandelextract
  • 125 g bloemsuiker
  • 1 citroen (sap)
  • 6-12 maraschinokersen
  1. Verwarm de oven voor op 190°C.
  2. Leg het bladerdeeg met bakpapier eraan in een geribbelde taartvorm met 22 cm doorsnede. Bak de bodem blind (met bakerwten) gedurende 15 minuten in de oven.
  3. Haal de vorm uit de oven, laat de bodem wat afkoelen en bestrijk hem met de confituur. Zet de oven nu op 160°C.
  4. Meng de malse boter met de suiker en de eieren. Voeg een voor een het amandelpoeder, de gezeefde bloem, het amandelextract en de melk toe. Meng goed tussen elk ingrediënt.
  5. Giet het beslag op de confituur en strijk glad met een pannenlikker. Bak de cake gedurende 30 minuten in de voorverwarmde oven op 160 °C. Prik met een houten prikker in het deeg om te zien of de taart gaar is. Haal de taart uit de oven als er geen beslag meer aan de prikker kleeft en laat ze afkoelen.
  6. Meng 125 gram bloemsuiker met het sap van een citroen en meng stevig tot een glad geheel. Verdeel dit glazuur over de cake en werk af met kersen of ander decoratiemateriaal.
Greet Van Calster
Meer inspiratie

BelgischPatisserieNagerecht