frangipane

12 90 0 5
Aantal personen:
  • 1 bladerdeeg
  • 3 eieren
  • 150gr boter
  • 170 gr kristalsuiker
  • 2 eetlepels zelfrijzende bloem
  • 2 pakjes vanille suiker
  • 80gr amandelmeel
  • 80gr cocosmeel
  • 1à2 appels
  1. -boter zacht roeren.
  2. -suiker bijdoen en goed mengen.
  3. -cocos- en amandelmeel toevoegen.
  4. -de eierdooiers en bloem toevoegen.
  5. -hard geklopt eiwit zachtjes in mengsel omroeren.
  6. -vorm insmeren met boter en weinig bloem.
  7. -bladerdeeg in vorm doen en gaatjes inprikken.
  8. -appelschijfjes opleggen en 1 pakje vanilllesuiker overstrooien.
  9. -dit mengsel over de appels gieten.
  10. - bakken in voorverwarmde oven op 175° ongeveer 45 min.
  11. -laten afkoelen en met borsteltje suikerglazuur overdoen.
sagaertd