frangipane

10 80 2 5
Aantal personen:
  • 1 pakje kruimeldeeg
  • abrikozenconfituur
  • 300 g kristalsuiker
  • 200 g amandelpoeder
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 6 eieren
  • 200 g boter
  • 100 g bloem
  • 1 scheut amaretto
  1. De oven voorverwarmen op 180 graden.
  2. De eieren splitsen en de eierdooiers samen met de suiker en het amandelpoeder vermengen.
  3. Vervolgens boter, bloem en amaretto toevoegen.
  4. Het eiwit stijfkloppen met de vanillesuiker en voorzichtig onder het mengsel spatelen.
  5. Een springvorm bekleden met kruimeldeeg, met een vork enkele gaatjes in de bodem prikken en er een laagje abrikozenconfituur op smeren.
  6. Het deeg in de vorm gieten.
  7. ongeveer 60 minuten bakken op 180 graden. Je kan altijd testen of de taart klaar is door er met een breinaald in te prikken. Deze moet er droog weer uitkomen.
Inge Eyckmans