Frangipane taart

80 30 4 5
Aantal personen:
  • 200 g zelfrijzende bloem
  • 200 g suiker
  • 2 eieren
  • 80 g amandelpoeder
  • 130 g Solo
  • Amandelessences
  • Abrikozenconfituur
  • Bladerdeeg
  • 150 g poedersuiker
  • 3 tl water
  1. Solo tot een romige massa kloppen.
  2. Eieren, suiker en amandelessences toevoegen.
  3. Gezeefde bloem en amandelpoeder toevoegen.
  4. 5 min. laten kloppen.
  5. Leg de bladerdeeg in een bakvorm en prik er met een vork in.
  6. Smeer een rijkelijke laag abrikozenconfituur op het bladerdeeg.
  7. Verder vullen met het frangipane beslag.
  8. Leg hier bandjes deeg op van 4 à 5 mm breedte op regelmatige afstand.
  9. Vorm zo een traliewerk van deegbandjes boven het beslag.
  10. Ongeveer 45 min. bakken in een oven op 190° C
  11. Voor het glazuur meng je beetje bij beetje het water door de poedersuiker. Strijk wat glazuur op de taart.
Fresia