Frambozenmuffins met nootjes

433 35 Lage moeilijkheid 3 5
Aantal personen:
  • 1 ei
  • 3 koffielepels citroensap
  • 200 g zelfrijzende bloem
  • 80 g boekweitmeel
  • 1 koffielepel bakpoeder
  • 75 g fijne griessuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1.5 dl karnemelk
  • 125 g frambozen
  • 100 g brésiliennenootjes
  • Solo vloeibaar
  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Klop het ei los met het citroensap.
  3. Meng de bloemsoorten met het bakpoeder, de suiker en de vanillesuiker in een beslagkom en maak een kuiltje.
  4. Giet er het eimengsel en de karnemelk in en roer tot een glad beslag.
  5. Meng er de frambozen en 2/3 van de nootjes door.
  6. Verdeel het beslag over 8 met Solo ingeboterde muffinvormpjes (voor 3/4 gevuld) en bestrooi met de rest van de nootjes.
  7. Bak de muffins 20 tot 25 minuten in de voorverwarmde oven.
  8. Laat even rusten alvorens te ontvormen, serveer ze lauw of koud.
Solo