Frambozen met een rabarbercompotée

54 40 Lage moeilijkheid 4 5
Aantal personen:
  • 1.2 kg rabarber
  • 400 g frambozen
  • 75 g poedersuiker
  • 1 snuifje gemalen gember
  • 1 snuifje gemalen kruidnagel
  • poedersuiker
  • munt
  1. Was de rabarber en snij hem in stukjes. Meng de poedersuiker en de kruiden.
  2. Doe de rabarber in een kookpot en bestrooi hem met het mengsel van suiker en kruiden.
  3. Plaats de kookpot op een zacht vuur en laat 5 minuten koken terwijl u roert.
  4. Voeg dan 5 cl water toe en laat nog 15 minuten koken. Haal de pot van het vuur en laat afkoelen.
  5. Verdeel de rabarbercompotée over zes coupes.
  6. Voeg de frambozen toe, bestrooi met poedersuiker en versier met muntblaadjes.
Solo
Meer inspiratie

IJs en fruitNagerechtZomer