forel op oost-vlaamse wijze

11 60 3 5
Aantal personen:
  • 4 forellen
  • 2 flesjes liefmans goudenband
  • 2 uien
  • 1 bleekselder
  • 2,5dl room
  • 3 eieren
  • 1 citroen
  • 1/2 sjalot
  • kervelpluksels
  • 200gr geklaarde boter
  • 300gr boter
  • 2,5dl water
  • 2 wortels
  • 1 soepselder
  • 25gr bloem
  • p&z
  • peperkorrels
  • 1/2 laurierblad
  • waterkers
  1. -de forellen zeer goed spoelen,invrijven met z&p
  2. -de uien fijnhakken,de wortels en de bleekselderstengel in kleine brunoise snijden
  3. -groenten 5 min laten stoven
  4. -de forelen op dit groentenbed schikken en spijzen met p&z
  5. bevochtigen met het bier en water 15 min laten pocheren
  6. -de forellen uit het vocht nemen en warm houden
  7. -het vocht samen met de room tot de helft laten inkoken
  8. -indien nodig saus binden
  9. -de forelen ontdoen van hun vel
  10. -sap van 1/2 citroen met 50cl water ,enkele gekneusde peperkorels,1/2 fijngegehakte sjalotje en 1/2 laurierblad tot de helft inkoken.
  11. -zeven afkoelen
  12. -de eierdooiers loskloppen en het ingekookte vocht er onder voordurend roeren aubain-marie laten binden
  13. de geklaarde boter geleidelijk in een kleine straaltje aan toe voegen
  14. de twee sausen met elkaar mengen
  15. de forrellen op een dienschotel schikken
druufje