Forel met spekjes en geitenkaas, crème van hazelnootboter

190 45 Gemiddelde moeilijkheid 3 5
Aantal personen:
  • 2 forellen
  • 200 g zachte geitenkaas
  • 1 busseltje bieslook
  • zeezout
  • peper van de molen
  • 100 g gerookte spekblokjes
  • 50 g geschaafde amandelen
  • 60 g Solo
  • 2 el balsamico
  • 2 eierdooiers
  1. Maak de forellen schoon, spoel de buikholte goed uit en kruid met peper en zout (buikholte).
  2. Bak de spekblokjes aan in een weinig Solo.
  3. Plet de geitenkaas en meng er de spekblokjes onder, kruid met peper (zout is niet nodig vanwege het spek) en meng er de fijngesnipperde bieslook onder.
  4. Smelt de Solo tot ze een bruine kleur krijgt, blus met de balsamico-azijn en klop er de eierdooiers door, breng op smaak met peper en zout.
  5. Gaar de forellen in een ovenschaal in een oven op 190°C gedurende ca. 10 minuten. Verwijder het vel van de forellen en haal voorzichtig de vis van de graat met behulp van een lepel.
  6. Bak het vel van de forel op een laag vuurtje met een gewicht erop (bijvoorbeeld een tweede pan) tot het vel mooi krokant gebakken is.
  7. Verdeel de geitenkaas over de borden, schik er de forel op.
  8. Schik hier en daar een stukje krokant gebakken vel van de forel tussen.
  9. Omring met de saus, werk af met het lichtjes geroosterd amandelschaafsel.
Solo