Forel met spek

12 30 3 5
Aantal personen:
  • 4 verse & gekuiste forellen
  • 12 dunne lapjes gerookt spek
  • 400 gr champignons
  • 2 ajuinen
  • 1 teentje knoflook
  • solo bakken en braden
  • peper&zout (pezo)
  1. De forellen wassen onder stromend koud water, droog deppen.
  2. Champignons schoon borstelen, steeltjes verwijderen en fijn hakken alsook de ui, dit samen met de geperste look gaarbakken in wat solo.
  3. Forellen aan de binnen- & buitenzijde lichtjes kruiden met pezo (het spek is al zout) en opvullen met het champignons/uimengsel, de forellen omwikkelen met 2 of 3 repen gerookt spek.
  4. In een antikleefpan gaarbakken in wat hete solo.
  5. Serveren met wat bruin boerenbrood en daar een lekkere Floreffe blond bij, of een ander Abdijbier.
Victor S.