Forel met roomsaus

7 35 Lage moeilijkheid 4 5
Aantal personen:
  • 4 forellen
  • 100 g boter (solo)
  • basilicim
  • 1 ui
  • 30 g bloem
  • 1½ dl witte wijn
  • 1½ dl room
  • peper en zout
  • Voor de garnering:
  • peterselie
  • worteltjes
  • aardappelen
  • sperziebonen
  1. Maak de vis schoon en bestrijk de binnenkant van de vis met peper en zout. Smeer de vis in met ca. 60 g van de boter. Verpak de forellen in aluminium folie en bestrooi ze met basilicum. Leg de pakjes op de bakplaat en bak ze ongeveer 25 minuten op 200°C. Fruit intussen de fijngehakte ui in de overgebleven boter gaar. Roer de bloem erdoor en giet er geleidelijk de wijn door, laat inkoken tot gewenste dikte. Neem de pan van het vuur en roer de room erdoor. Kruid met peper en zout. Garneren: Leg op elk bord een forel, overgiet met de saus en bestrooi met gehakte peterselie. Schik de gekookte groenten rondom. Eet smakelijk.
Roland2303