Forel met kruidenboter, gebakken aardappelen en waterkers

11 30 5 5
Aantal personen:
  • kant en klare kruidenboter
  • 2 forellen
  • boter
  • scheutje olijfolie
  • PeZo
  • waterkers
  1. Forel:
  2. Verwarm de oven voor op 180°C.
  3. De vis wordt op z’n geheel gebakken. Knip wel de staart en vinnen van de forellen.
  4. Maak enkele ondiepe insnijdingen in één zijkant van de forellen. Zo kan de kruidenboter het visvlees extra smaak geven.
  5. Neem een ruime braadslee en zet ze op een matig vuur. Smelt er een klontje boter in.
  6. Leg de forellen in de hete boter en bak ze ongeveer anderhalve minuut langs elke zijde.
  7. Leg de forellen met de ingesneden huid naar boven en leg op elke vis een portie van de kruidenboter.
  8. Gaar de forellen ongeveer 20 minuten op 180°C in de voorverwarmde oven.
  9. Aardappelen en de waterkers:
  10. Schil de aardappelen en kook ze gaar in lichtgezouten water. (Kook de aardappelen niet te ‘plat’.) Giet ze af en zet ze opzij tot kort voor het serveren.
  11. Snij de aardappelen in hapklare stukken of in dikke schijven.
  12. Verhit een klontje boter en een scheutje olijfolie in een braadpan.
  13. Bak de stukken aardappel goudbruin, op een matig vuur. Kruid de aardappelen tussendoor met een snuifje zout.
  14. Spoel intussen de waterkers schoon. Beschadig de blaadjes niet met een te harde waterstraal. Verwijder ook de taaiste steeltjes.
  15. Gebruik grote borden. Serveer elke tafelgast een forel en schep er gebakken aardappelen bij en een toefje waterkers.
Veerle Verbrug