Forel met gebakken witloof, amandel, spek en rozemarijn

1 25 0 5
Aantal personen:
  • 4 forellen
  • 8 stronken grondwitloof
  • 60 g ongepelde amandelen fijngehakt
  • 150 g gerookte spekblokjes
  • 2 takken rozemarijn
  • 5 cl walnootolie
  • 3 cl arachide-olie
  • 2 cl xeresazijn
  1. Snijd de forellen in langs de ruggengraat an maak zo de feide filets los van de graat.
  2. Snij de graat uit de forel zodat de kop en de staart blijven vasthangen.
  3. Bestrijk een ovenlplaat met een weinig olie, kruid de plaat lichtjes met peper en zout en schik er de forellen op.
  4. bak de spekblokjes kort aan in een weinig olie.
  5. Pluk en snipper de rozemarijnblaadjes fijn.
  6. Meng de walnootolie, arachide-olie, xeresazijn, de amandelen, spekblokjes en rozemarijn en lepel dit op de forellen. Zet de forellen gedurende 8 à 10 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C.
  7. Snijd de kern uit het witloof en snijd ze vervolgens in plakjes van 3mm dik.
  8. Bak het witloof goudbruin in de boter en kruid met peper en zout.
  9. Schik het witloof op de borden, leg de forellen er bovenop en serveer.
stey