Forel met gebakken witloof, amandel, spek en rozemarijn 2

300 45 Lage moeilijkheid 4 5
Aantal personen:
  • 4 mooie forellen
  • 8 stronken grondwitloof
  • 60 g ongepelde amandelen fijngehakt
  • 150 g gerookte spekblokjes
  • 2 rozemarijntakken
  • 5 cl walnootolie
  • 3 cl arachide-olie
  • 2 cl xeresazijn
  • Solo
  1. Snijd de forellen in langs de ruggengraat en maak zo de beide filets los van de graat.
  2. Snijd de graat uit de forel zodat de kop en de staart blijven vasthangen.
  3. Bestrijk een ovenplaat met een weinig olie, kruid de plaat lichtjes met peper en zout en schik er de forellen op.
  4. Bak de spekblokjes kort aan in een weinig olie.
  5. Pluk en snipper de rozemarijnblaadjes fijn.
  6. Meng de walnootolie, arachide-olie, xeresazijn, de amandelen, spekblokjes en rozemarijn en lepel dit op de forellen. Zet de forellen gedurende 8 à 10 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C.
  7. Snijd de kern uit het witloof en snijd ze vervolgens in plakjes van 3 mm dik.
  8. Bak het witloof goudbruin in de Solo en kruid met peper en zout.
  9. Schik het witloof op de borden, leg de forellen er bovenop en serveer.
Solo