Forel in papillot

518 35 Gemiddelde moeilijkheid 4 5
Aantal personen:
  • 4 forellen
  • 1 bosje munt
  • 1 onbespoten sinaasappel
  • 1 koffielepel venkelzaad
  • olijfolie
  • peper
  • zout
  1. Was de forellen zeer uitvoerig en droog zorgvuldig af. Peper en zout de vissen langs binnen en langs buiten.
  2. Olie 4 stukken aluminiumfolie in en leg er de vissen op.
  3. Schil de sinaasappelen met een fijnschiller. Snijd de schil in fijne reepjes.
  4. Leg de schilletjes in een potje in koud water. Laat aan de kook komen en één minuut koken. Giet af en houd de schilletjes bij.
  5. Verdeel de sinaasappelschilletjes over de 4 forellen. Leg op elke vis ook met een paar verse muntblaadjes. Strooi bij elke forel wat venkelzaad.
  6. Giet en fijn straaltje olijfolie over elke vis.
  7. Plooi de papillotten nu hermetisch dicht.
  8. Schuif de pakjes in de voorverwarmde oven die staat afgesteld op 200°C. Laat gedurende 20 minuten bakken en serveer.

Solo