Fondanttaartjes

613 17 Gemiddelde moeilijkheid 3 5
Aantal personen:
  • 125 g Solo
  • 2 eieren
  • 75 g rietsuiker
  • 1 eetlepel Solo Vloeibaar om de bakvormpjes te beboteren
  • 110 g pure chocolade
  • 2 eierdooiers
  • 200 g bloem
  • bloem om de bakvormpjes te bestuiven
  1. Doe Solo en chocolade in een kom. Laat 2 minuten op vermogen 750 W in de magnetron smelten.
  2. Klop ondertussen de eieren en de eierdooiers in een kom met de suiker tot een romig, lichtgeel mengsel.
  3. Schep de chocolade met een spatel door het eimengsel. Voeg de bloem toe en meng alles goed door elkaar.
  4. Beboter de bakvormpjes met Solo en bestuif ze met een wolkje bloem. Hou ze ondersteboven en tik ze even aan om de overtollige bloem te verwijderen.
  5. Vul de bakvormpjes met het chocolademengsel. Zet ze in de voorverwarmde oven (230 °C) en laat ze 6 tot 7 minuten bakken.
  6. De buitenkant van de gebakjes zal een beetje krokant worden, terwijl de binnenkant smeltzacht blijft.
Solo