Florentijnse eieren met ciabatta en een licht kerriesausje

280 25 Lage moeilijkheid 4 5
Aantal personen:
  • 2 eieren
  • scheutje azijn
  • 1 kl kerriepoeder
  • 25 g Solo
  • 1 cl droge witte wijn
  • 1 kl honing
  • 1 dl room
  • zout en peper
  • 250 g spinazie
  • 1 kl nootmuskaat
  • 2 ciabattabroodjes
  1. Breng water aan de kook en voeg een scheutje azijn en zout toe. Neem de pan van het vuur en breek de eieren er voorzichtig in zodat het eiwit mooi bij elkaar blijft en het terug een ei vormt.
  2. Laat dit 6 minuten staan. Neem de eieren uit de pan en leg ze in een kom warm water om de azijnsmaak te verwijderen. Zweet het kerriepoeder aan in een klontje Solo en blus af met de witte wijn.
  3. Voeg de honing en de room toe. Laat dit lichtjes inkoken en breng de saus op smaak met zout en peper.
  4. Smelt de Solo in een pan en voeg de spinazieblaadjes toe. Blijf roeren tot de spinazie gaar is en breng op smaak met de nootmuskaat en een snuifje zout en peper.
  5. Snij de ciabatta’s doormidden en toast ze onder de grill. Leg de spinazie in het midden en leg het ei erbovenop.
  6. Nappeer met de kerriesaus.
Solo