Flinterdunne koek met Ardennerham en Balsamicovijgen

2 25 Lage moeilijkheid 3 5
Aantal personen:
  • 4 rijpe verse vijgen
  • 1 el Balsamicoazijn
  • 1 tl ingemaakte rode peperbesjes
  • 2 vellen filodeeg (ontdooid)
  • 1 el Solo Vloeibare margarine
  • 0.5 tl grof zeezout
  • 100 g gemengde salade
  • 8 dunne plakjes Ardennerham
  • 2 el olijfolie
  • Extra:
  • met bakpapier beklede bakplaat
  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de vijgen elk in 6 partjes. Leg ze in een schaaltje, besprenkel ze met de azijn en strooi de peperbesjes erover. Marineer tenminste 15 minuten.
  2. Leg de vellen filodeeg naast elkaar op de bakplaat, knip ze diagonaal doormidden en kreukel ze een beetje. Bestrijk ze volledig met een dun laagje vloeibare margarine en strooi er een paar korreltjes zeezout op. Bak ze gedurende 3-5 minuten in de hete oven tot ze goudbruin zijn. Laat ze op het aanrecht afkoelen.
  3. Leg de filokoeken op 4 grote borden. Leg er wat sla en 2 plakjes Ardennerham een beetje gekreukeld op. Verdeel er de gemarineerde vijgen over en besprenkel met de olijfolie.
Solo