FLENSJESTAART MET APPEL!!!

8 45 5 5
Aantal personen:
  • 1 liter flensjesbeslag
  • 1 bokaal abrikozenconfituur
  • 1 liter vanilleroomijs
  • 10 stuks verse vijgen
  • 1 bakje munt
  • 1 bakje violet
  • 200 gram amandelschilfers
  • 8 stuks appelen
  • VOOR DE SUZETTESAUS :
  • 125 gram boter
  • 125 gram suiker
  • 1 stuk appelsien
  • 1/2 stuk citroen
  • 3 lepels grand-marnier
  1. 1-flensjesbeslag bereiden
  2. 2-flensjes bakken en uitseken met dresseerring
  3. 3-appelen schillen en in schijven snijden, bakken in boter, kaneel en suiker toevoegen en blussen met calvados
  4. 4-voor opbouw een flensje instrijken met abrikozenpulp, daarop een stuk appel leggen, dan terug flensje en zo een 5-tal flensjes dik opbouwen en eindigen met confituur en daarop amandelschilfers
  5. 5- verwarmen in een overn van 180° gedurende 15 min.
  6. 6-verse vijg uitsteken en vullen met vanille-ijs
  7. 7-het uitgestoken vruchtvlees op het vord zetten en afwerken met violet en munt
  8. 8-taartjes overstrooien met poedersuiker en serveren met suzettesaus
  9. Suzettesaus :
  10. Boter smelten en bestrooien met zuiker, blussen met appelsien – en citroensap en zeste toevoegen – het geheel laten inkoken tot dikte en afwerken met grand-marnier
  11. Wat moet je dan nog doen ? :
  12. - zorgen dat je (mama) er kan afblijven :-)
  13. - je man (papa) overhalen om dan de hele keuken op te kuisen
Sophie P.