Flensjes Mikado

6 30 Lage moeilijkheid 5 5
Aantal personen:
  • 2 eieren
  • 600 ml melk
  • 200 g bloem
  • 1 snufje zout
  • 40 g Solo margarine
  • 1 el maïzena
  • 1 pakje Solo Crèmefine Vanille à 200 ml
  • 200 g pure chocolade
  1. Klop de eieren los met 500 ml van de melk. Zeef er de bloem en het zout boven. Laat de Solo smelten en voeg toe aan het beslag. Mix glad en laat rusten.
  2. Klop het maïszetmeel op een laag vuur los met een scheutje Solo Crèmefine Vanille. Schenk de rest van de Solo Crèmefine Vanille erbij en laat kort op hoog vuur doorkoken. Doe dit mengsel in een kom, leg een strook plasticfolie op het oppervlak en druk goed aan, zodat er zich geen vel vormt. Laat deze roomvulling in de koelkast afkoelen.
  3. Verwarm 100 ml van de melk. Breek er de stukjes chocolade in en laat ze al roerend smelten in de melk.
  4. Verhit een klontje Solo een koekenpan met antiaanbaklaag. Bak dunne flensjes van het beslag. Verdeel er de vulling over en rol ze op. Serveer met de warme chocoladesaus.
Solo
Meer inspiratie

BelgischPatisserieNagerecht