Flensjes met ananascompote en gedroogde vijgen

59 55 Gemiddelde moeilijkheid 4 5
Aantal personen:
  • 120 g griessuiker
  • 100 g bloem
  • 2 dl melk
  • 10 g Solo Vloeibaar
  • 2 sinaasappels
  • 2 eieren
  • 1 kleine ananas
  • 12 gedroogde vijgen
  • 1 snuifje zout
  1. Snijd 4 schijven uit de geschilde ananas en haal het binnenste gedeelte eruit.
  2. Bestrooi de schijven met 25 g suiker.
  3. De rest van de ananas snijdt u fijn en kookt u gaar met 50 g suiker en een beetje water.
  4. Als de ananasjam is afgekoeld, mengt u er 8 fijngesnipperde vijgen onder.
  5. Met een canneleermesje haalt u 4 lange schillen van de sinaasappelen, voor u ze perst.
  6. Meng de eieren met de bloem en voeg de melk, Solo vloeibaar, suiker en zout toe.
  7. Bak vier flensjes die u vult met compote en dichtbindt met een reepje sinaasappelschil.
  8. Verwarm de flensjes op een ingevette bakplaat in een warme oven.
  9. Bak de ananasschijven in Solo mooi bruin.
  10. Deglaceer de pan met sinaasappelsap, voeg de rest van de suiker toe en laat indikken.
  11. Zet het flensje op de ananas en versier met saus en gedroogde vijgen.
Solo
Meer inspiratie

PatisserieNagerecht