Flensje met cheddar, gerookte zalm en spinazie in roomsaus

77 40 4 5
Aantal personen:
  • 100 g bloem
  • 2 dl melk
  • 100 g Solo vloeibaar
  • 4 eieren
  • 1 flesje light room
  • 200 g cheddar
  • 10 plakjes gerookte zalm
  • 1 ui
  • dille of bieslook
  • 400 g spinazie in roomsaus
  1. Meng de bloem met 2 eieren, de melk en 40g Solo tot u een glad beslag heeft. Voeg de peper en het zout toe. Bak 10 flensjes en laat ze afkoelen.
  2. Snijd de cheddar en de gerookte zalm in fijne reepjes en vermeng deze met de spinazie in roomsaus.
  3. Hak de ui fijn en fruit zachtjes zonder te kleuren in de Solo. Klop de 2 resterende eieren, de light room, dille en bieslook samen in een kom. Kruid naar smaak.
  4. Voeg het mengsel van kaas, gerookte zalm en spinazie toe aan het roommengsel.
  5. Verdeel de vulling over de flensjes en rol op. Boter een vuurvaste schotel en leg de flensjes erin. Instrijken met Solo vloeibaar en verwarm traag in een matige oven.
Solo
Meer inspiratie

EiHoofdgerechtVoorgerecht