Flatbread met gehaktballetjes en hummus

19 30 Lage moeilijkheid 5 5
Aantal personen:
  • 1 komkommer
  • 5 takjes munt

Voor de hummus:

  • 240 g kikkererwten in blik
  • 1 teentje knoflook
  • 1 citroen
  • 4 el tahini (sesampasta)
  • 2 el olijfolie
  • 1 mespunt cayennepeper
  • zeezout

Voor de lamsballetjes:

  • 1 verse rode chilipeper
  • 5 takjes verse platte peterselie
  • 5 takjes verse munt
  • 1 teentje knoflook
  • 400 g lamsgehakt
  • 1.5 el verkruimelde feta
  • 2 el Solo margarine
  • 4 flatbreads (te koop bij de Turkse of Marokkaanse bakker)
  1. Was de komkommer en snijd hem in linten. Pluk de blaadjes munt van de steeltjes en snijd ze fijn.
  2. Maak de hummus: Spoel de kikkererwten en laat ze goed uitlekken. Pel het teentje knoflook en pers het. Blend de kikkererwten met de look en de tahini, voeg olijfolie toe en roer tot een smeuïge dip. Breng op smaak met citroensap en kruid bij met cayennepeper en zeezout.
  3. Maak de lamsballetjes:
  4. Hak de chilipeper fijn. Was de kruiden, dep ze droog en hak ze fijn. Pel het teentje knoflook en pers het. Meng alle ingredi├źnten door het lamsgehakt en vorm er met vochtige handen kleine balletjes van. Dek af met folie en laat even rusten in de koelkast.
  5. Verhit de Solo Margarine in een koekenpan en bak de lamsgehaktballetjes rondom mooi bruin en gaar. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
  6. Verdeel de hummus over de flatbreads en leg er de lamsballetjes bovenop. Werk af met komkommerlinten en munt en rol op of vouw dicht.
Solo