Flappen met kip en groenten

15 30 0 5
Aantal personen:
  • 2 bakklare bladerdeeg bodems
  • 400 g gekookt kipfilet
  • 200 g sojascheuten
  • 1 bosje jonge wortelen
  • 2 preien
  • 100 g sluimererwten
  • 1 ei
  • peper en zout
  1. Snij de kipfilet in blokjes nadat ze lichtjes gekookt zijn.
  2. Snij de wortelen en de preien in fijne julienne.
  3. Blancheer ze 3 min. in gezouten water, alsook de sojascheuten en de sluimererwten.
  4. Laat de groenten schrikken in koud water en goed uitlekken in een vergiet.
  5. Snij elke deegplak in twee gelijke helften.
  6. Verdeel er aan een kant de groenten en de kippenblokjes over.
  7. Kruid met peper.
  8. Vouw de deeghelften dubbel, zodat u een flap bekomt.
  9. Las de randen eventueel met wat water en druk ze aan met een vork.
  10. Bestrijk de flappen met losgeklopt eigeel.
  11. Bak ze 20 min. in een op 200 ° C voorverwarmde oven.
  12. Eet smakelijk.
Roland2303