flantaart

12 50 3 5
Aantal personen:
  • 1 vel bladerdeeg
  • 5 dl melk
  • 3 eiren gesplitst
  • 100 gr suiker
  • 150 gr banketbakkersroom
  • Voor de Banketbakkersroom
  • 70 gr zelfrijzend bakmeel
  • 6 dl melk
  • 1 vanille stokje
  • 6 eigelen
  • 100 gr suiker
  • 50 gr maiszetmeel
  1. Bereiding banketbakkersroom:
  2. 1Warm de melk op in een kookpot en doe er het doorgesneden vanillestokje bij.
  3. 2Klop de eierdooiers en de suikers zo’n 6 minuten stevig op met de mixer tot en stevige schuimige massa wordt. Roer het maïszetmeel erdoor.
  4. 3Giet de warme melk op de eiermengeling en roer goed, anders doet de warme melk de eieren schiften
  5. 4Giet alles terug in de kookpot en laat het al roerend opkoken tot het ingedikt is.
  6. Voor de taart:
  7. 5Verwarm de oven voor op 180°C
  8. 6Beleg de taartvorm met het deeg.
  9. 7Klop de eigelen met 70 gr suiker tot een witte massa
  10. 8Klop de eiwitten met 30 gr suiker tot je sneeuw krijgt
  11. 9Meng de banketbakkersroom met de eigelen.
  12. 10Voeg er de bloem en de eiwitten bij en daarna de melk.
  13. 11Giet dit mengsel in de vorm en bak de taart gedurende 30 minuten op 180°.
Beccatje