Flan met expressokaramel

1 75 0 5
Aantal personen:
  • 1/2 l melk
  • 130 g suiker
  • 3 eieren
  • 2 eierdooiers
  • - Karamel -
  • 100 g suiker
  • 1 kop espressokoffie
  1. Klop de eieren wit met de suiker en roer er de lauwe melk door.
  2. Verwarm de espressokoffie met de suiker en laat karameliseren.
  3. Verdeel karamel over 4 vuurvaste schaaaltjes en laat afkoelen.
  4. Houd een eetlepel met de bolle zijde naar boven in de schaaltjes en giet voorzichtig de flanbereiding erover tot ze gevuld zijn.
  5. Zet de schaaltjes in een grote ovenschaal en vul deze tot 3/4 van de rand van de schaaltjes met heet water.
  6. Zet de flans in een oven van 110°C en gaar de flans in ongeveer 1 uur. Controleer de gaarheid door er zachtjes tegen te tikken, als het midden nog vloeibaar blijkt zijn ze nog niet gaar.
  7. Neem de flans uit de oven en laat ze afkoelen, zet ze min. 2 uur in de koelkast.
  8. Ga met een mesje langs de rand van de schaaltjes en stort de flans uit op de borden, decoreer met wat fijngemalen koffie.
stey