Flan Bresilliene

49 60 4 5
Aantal personen:
  • 1 stuk bladerdeeg
  • 500 ml melk
  • 125 gram suiker
  • 1 zakje vanille suiker
  • 60 gram bloem
  • 4 eieren
  • 500 ml room
  • bresilienne nootjes
  1. Neem een hoge taartvorm
  2. Leg het bladerdeeg erin
  3. Prik er gaatjes in
  4. Bak 5 min voordien in de oven
  5. Klop de eidooiers met de helft van de suiker
  6. Meng de bloem erdoor
  7. Voeg de melk toe
  8. Klop de eiwitten op met de andere helft van de suiker
  9. Meng dit onder het beslag
  10. Giet alles in de taartvorm
  11. Zet 45 min op 170 C° in de oven
  12. Laat afkoelen
  13. Klop de room op met 1 EL suiker
  14. Smeer op de bovenkant van de taart
  15. Doe er de bresilliene nootjes op
  16. Tip:
  17. Gebruik een hoge taartvorm
  18. Warm de melk niet op
  19. Gebruik meer eieren voor de binding
kenny.stappers