FLAMMKUCHEN MET SPEKJES, UI EN CREME FRAICHE

0 20 0 5
Aantal personen:
  • 8 plakjes bladerdeeg
  • 200 kml creme fraiche
  • 1 rode ui
  • 250 gram spekblokjes
  • 50 gram geraspte oude kaas
  • 1 eetlepel mosterd
  • 2 eetlepels witte wijnazijn
  • 2 eetlepels olie
  • 150 gram veldsla
  • 150 gram wortels
  1. Verwarm de oven voor op 200ÂșC.
  2. Leg de plakjes bladerdeeg naast elkaar op de bakplaat en druk de randen tegen elkaar.
  3. Besmeer het bladerdeeg met de cre`me frai^che en verdeel de ui en spekjes erover. Bestrooi met de geraspte kaas en bak de plaattaart in de oven in circa 15 minuten goudbruin en gaar.
  4. Klop intussen een vinaigrette van de mosterd, azijn en olie. Meng de veldsla met de wortel en besprenkel met de vinaigrette.
  5. Serveer de flammkuchen met de salade.
Marloes2004