Flammkuchen met spek

1 50 0 5
Aantal personen:
  • 250 gram gezeegde bloem
  • 1/2 zakje gedroogde gist (7 gram)
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 5 uien
  • 200 gram creme fraiche
  • 75 gram ontbijtspek
  • 100 gram gruyere kaas
  • 125-150 ml water
  1. Kneed in de keukenmachine of met de mixer met deeghaken van de bloem, de gist, 1/4 van de olijfolie, het handwarme water en een flinke snuf zout een soepel deeg. Vorm een bal en laat het deeg afgedekt op kamertemperatuur 1 uur rijzen.
  2. Verhit intussen in een grote koekenpan de laatste olijfolie. Bak de uienringen met een snuf zout op matig vuur in 10 min. zacht.
  3. Verwarm de oven voor tot 200 C. Rol het deeg met de deegroller op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een rechthoekige lap van 20 x 30 cm.
  4. Leg het deeg op de bakplaat. Besmeer met de crème fraîche en beleg met de uienringen en het spek. Strooi er de kaas over.
  5. Bak de flammkuchen in de voorverwarmde oven in 20 min. goudbruin en gaar.
Marloes2004