Fish cakes

6 45 4 5
Aantal personen:
  • 2 grote aardappels
  • 1 rode ui
  • 250 gr witvisfilet of zalm
  • 1 bosje peterselie
  • 3 eieren
  • 200 gr broodkruim of paneermeel
  1. Schil de aardappelen, was ze, snijd ze in stukjes en kook ze ca 25 min in water. Laat de aardappels schrikken onder koud water en stamp ze fijn. Laat afkoelen.
  2. Pel en snipper de ui. Snijd de vis fijn. Maak de peterselie schoon en snijd hem fijn. Kluts 2 eieren. Meng de vis met de ui, de aardappelpuree, de peterselie en 3/4 van het eimengsel. Breng op smaak met peper en zout. Als het beslag te droog is, voeg dan de rest van het eimengsel toe.
  3. Vorm op een met bloem bestoven werkblad 4 cakes van het deeg. Klop het ei los en voeg het toe aan de rest van het eimengsel. Haal de cakes eerst door het eimengsel en dan door het broodkruim.
  4. Bak 4 min in de frituur op180°
Hans termote