Filotaartjes met peer en pecannoten

266 25 Lage moeilijkheid 4 5
Aantal personen:
  • 50 g Solo Wikkel (of Solo Vloeibaar)
  • 4 bladen filodeeg
  • 2 el poedersuiker
  • 4 kleine rijpe peren
  • 0.5 el citroensap
  • 100 ml kookroom
  • 4 el suiker
  • 2 el pecannoten
  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Smelt de margarine in een pan en zet dan het vuur uit. Vet 4 aparte cakevormpjes of ramequins in met een beetje gesmolten margarine. Leg de vellen filodeeg naast elkaar op een werkoppervlak. Bestrijk het deeg met een beetje gesmolten boter en ‘drapeer’ elk deegvel in de cakevormpjes. Bestrooi met poedersuiker en bak in 5 tot 8 minuten goudbruin. Laat afkoelen in de cakevormpjes.
  2. Schil in de tussentijd de peren. Snijd ze in vieren en haal het klokhuis eruit. Besprenkel met het citroensap. Zet de pan met de margarine weer op het vuur, voeg de peren toe en bak 5 minuten. Schep de peren uit de pan en zet apart.
  3. Voeg de kookroom en de suiker toe aan de margarine in de pan en laat op zacht vuur 20-25 minuten doorkoken tot een lichtbruine karamel.
  4. Hak de pecannoten grof. Haal het filodeeggebak uit de vormpjes en leg ze op 4 bordjes. Vul de gebakjes met peer, schep de karamel erop en strooi de pecannoten erover. Serveer warm of koud.
Solo