Filodeegzakjes gevuld met broccoli, trostomaten en basilicumdressing

64 20 Gemiddelde moeilijkheid 5 5
Aantal personen:
  • 4 grote vellen filodeeg
  • 1 eetlepel Bertolli voor bakken en braden
  • 1 stronk broccoli
  • 1 bakje romatomaatjes, gehalveerd
  • 50 gram pijnboompitten
  • Voor de dressing:
  • 3 eetlepels Bertolli extra vergine olijfolie
  • 1 eetlepel witte balsamicoazijn
  • 1 koffielepel mosterd
  • 1 eetlepel zure room
  • 6 blaadjes verse basilicum, fijngesneden
  • zout & peper uit de molen
  1. Verwarm de oven voor op 220 ºC. Besmeer een vel filodeeg met margarine en leg het andere vel er passend bovenop. Snijd in vier gelijke vierkanten. Rol de vierkanten tot ‘puntzakjes’, plak de randen vast met wat water en leg ze met de naad naar beneden op een vel bakpapier.
  2. Vul ze met eenzelfde puntzakje dat je van aluminiumfolie vouwt, zodat het deeg tijdens het bakken niet inzakt. Bak de puntzakjes ongeveer 5 tot 6 minuten in de hete oven tot ze goudgeel en knapperig zijn.
  3. Breng in een pan water met een beetje zout aan de kook. Kook de broccoli gedurende 5 minuten beetgaar. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan.
  4. Mix de ingrediënten van de dressing met een staafmixer of garde en vermeng de dressing met de broccoli, de pijnboompitten en de gehalveerde tomaatjes. Haal de aluminiumfolie uit de filodeegzakjes en vul ze met het groentemengsel. Garneer eventueel met wat Parmezaanse kaas.
Solo