Filodeegbakjes met frambozen-bananenijs

2 15 5 5
Aantal personen:
  • 4 velletjes filodeeg ontdooid
  • poedersuiker
  • 1 ei losgeklopt
  • 2 bananen geschild in schijfjes 1 nacht in de vriezer.
  • 300 gr frambozen diepvries
  • 2 flinke el vloeibare (acasia) honing
  • 4 el crème fraîche
  1. Laat het filo deeg onder een vochtige doek ontdooien.
  2. Bestrijk de plakjes met losgeklopt ei en bestuif met poedersuiker.
  3. Vet 4 vormpjes van je muffinplaat in met neutrale olie. ( Ik gebruikte kokosolie.)
  4. En bak ze 5-6 minuten in een oven van 190 graden hete lucht.
  5. Doe de bevroren frambozen en de bevroren banaan met de honing en de cème fraîche in de keukenmachine en laat draaien tot een smeuïge massa.
  6. "Plak "de filo bakjes met een dotje crème fraîche vast aan het dessertbordje.
  7. Leg met een ijslepel een bolletje ijs in het filo bakje.
  8. Werk af met een garnering naar keuze. ( Toefje slagroom, blaadje munt, dotje crème fraîche , poedersuiker kaneelsuiker, ect)
  9. Eigen recept en foto.
  10. Op 5 februari was het Nutella dag. Ik weet van moeder, vader en dierendag. Tja en van Nutella dag had ik nog nooit gehoord. Blijkbaar mag je op 5 februari je misselijk eten aan Nutella.
  11. Nou, dat deed ik dus niet.
  12. Ik maakte Nutella ijs.
  13. Neem 4 geschilde bananen en snij in stukken en 135 gram Nutella.
  14. Draai alles fijn met de mixer of in de keukenmachine. en vries het in.
  15. Klaar. Ik liet het te lang in de vriezer en het was dus te hard om bolletjes van te maken. Dus moest het Nutella ijs ca 20 minuten op " adem " komen om geconsumeerd te worden.
  16. Heerlijk qua smaak , maar machtig. een of 2 kleine bolletjes p.p is voldoende.
  17. Bovenstaand ijsrecept is heerlijk fris en bevat weinig calorieën.
Love to Cook