Filet van melkvarken in honing mosterdsausje

12 40 1 5
Aantal personen:
  • boter
  • 2 speenvarken filets
  • 4 sjalotten
  • 2 wortelen
  • 1 teen look
  • tijm
  • laurier
  • peterselie
  • honing
  • mosterd
  • 5 dl kalfsjus
  • culinaire room
  • pezo
  1. Snijd de sjalotten fijn en enkele wortelen , stoof aan in wat boter met de look, doe er wat thijm, laurier en enkele peterseliestengels(bouquet-garnie) bij.
  2. Blus met de kalfsjus en voeg een koffielepel honing toe, kruid met pezo .
  3. Proef of je een volle stevige jus hebt, voeg eventueel wat rundsbouillon toe , laat een 1/2-uurtje pruttelen en proef nogmaals, zeef de saus en los een lepeltje mosterd op in lauw water met wat bloem. Voeg toe en laat nog even koken, proef of de verhouding honing /mosterd evenwichtig is, werk af met de room .
  4. Kruid het vlees met pezo en bak op een stevig vuur zodat het vlees dichtschroeit, tijdig blussen met water en onder deksel een 20 minuutjes laten garen.
  5. Hak de peterselie fijn, snijd het vlees per persoon in drie stukken en leg onderaan het bord op een lepel saus. Strooi er gehakte peterselie over.
Roel M