Fijne uiensoep

13 30 5 5
Aantal personen:
  • 700 gr ui
  • 1 liter kalfsbouillon
  • 70 gr boter
  • 1 koff lep suiker
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 laurierblad
  • 1 sn cayennepeper+ gew peper
  • 1 scheutje cognac
  • geraspte gruyere of emmental
  1. uien snijden in ringen, de helft ervan in fijnere stukken
  2. even glanzig bakken (niet bruin)
  3. pers knoflook en voeg toe, ook suiker, peper, en ev zout, laurier
  4. laat 30 a 40 min zachtjes garen
  5. even proeven en giet er de cognac bij
  6. serveer in soepkommetjes, geraspte kaas, dien op met ev stokbrood
  7. doe geen aardappelen in deze soep (te melerig)
  8. indien nodig voeg water toe, een groenten-of kipbouillonblokje, en indien gewenst
  9. binden met maizena
  10. voor extra feestelijk tintje schep de soep in vuurvaste kommetjes, stuk stokbrood met
  11. geraspte kaas en zet even onder de grill
suzanne jacobs