Fijne taart van gekarameliseerde appels

42 35 Lage moeilijkheid 4 5
Aantal personen:
  • 2 Jonagold-appels
  • 16 vellen brickdeeg
  • 125 g amandelpoeder
  • 50 g Solo
  • 4 kl cassonade
  • 1 citroen, het sap
  • taartvorm van 16-18 cm doorsnede
  1. Laat de oven voorverwarmen op 165°C.
  2. Laat de margarine smelten en bestrijk de brickvellen met behulp van een penseel.
  3. Schil de appels en verwijder het klokhuis. Halveer ze, snij ze in dunne schijfjes en besprenkel ze met citroensap.
  4. Leg een vel brickdeeg in het taartvormpje, schep een koffielepel amandelpoeder in het midden en herhaal dit driemaal.
  5. Op het laatste vel de appelschijfjes mooi schikken en bestrooien met een koffielepel cassonade. Bak 15 à 20 minuten in de oven.
Solo
Meer inspiratie

BelgischPatisserieNagerecht