fijne kalfslapjes met citroen, peterselie en kappertjes

1 30 1 5
Aantal personen:
  • 400 g dunne kalfslapjes
  • 400 g dunne kalfslapjes
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels kappertjes
  • 2 citroenen
  • 1/2 busseltje platte peterselie
  • peper van de molen
  1. Snijd het kalfsvlees in fijne plakjes en sla ze plat met een vleeshamer of een deegrol.
  2. Snijd 1 citroen in flinterdunne plakjes met behulp van een groenteschaaf.
  3. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een pan en bak de kalfslapjes kort op een hevig vuur. Voeg de citroenplakjes toe en bak ze kort mee.
  4. Kruid alles lichtjes met peper van de molen, voeg de kappertjes en de fijngesnipperde peterselie toe en blus de pan met het sap van 1 citroen.
  5. Schik de kalfslapjes met de kappertjes en de citroenschijfjes op het bord.
  6. Tip: Serveer er een ruime portie salade en groenten bij. Als hoofdgerecht ook lekker met gestoomde aardappeltjes of pasta.
NelekeP