Fijne chocoladetaart

56 45 4 5
Aantal personen:
  • 1 rol kant-en-klaar korstdeeg
  • gedroogde bonen of erwten
  • 200 gr pure chocolade
  • 1 ei
  • 2 eidooiers
  • 20 cl room
  • 5 cl melk
  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Leg het deeg op het bakpapier en leg er een handvol gedroogde bonen of erwten op. Zet 15 minuten in de oven.
  3. Verwijder de bonen en het bakpapier.
  4. Verwarm de melk met de room en de suiker. Haal van het vuur en roer er de in blokjes gebroken chocolade door, tot het mengsel egaal is. Laat lauw worden.
  5. Kluts het ei met de eidooiers en meng dit door het chocolademengsel.
  6. Schep de vulling in de taartbodem en zet nog 20 minuten en de oven.
  7. Laat de taart afkoelen op een rooster.
Miloeke