Fijne appeltaart (appelclubtaart)

8 40 5 5
Aantal personen:
  • 3 eieren
  • 125 gr tarwebloem
  • 125 gr gesmolten boter
  • 250 gr zelfrijzende bloem
  • 2 pakjes vanille suiker
  • 1 eetlepel fijne suiker
  • 3 geschilde en in schijfjes appelen
  1. Met mixer of klopper de suiker, ganse eieren, gesmolten boter en vanille suiker mengen
  2. Tenslotte bloem toevoegen en kloppen tot soepel deeg
  3. Taartvorm inboteren, deeg erin verdelen, beleggen met appelschijfjes of insteken zonder
  4. breken
  5. In matige oven 150 graden bakken 35 min, even testen of ze gaar is door mespunt in te prikken, blijft niets kleven is de taart klaar
  6. Uit vorm nemen en bestrooien met bloemsuiker in zeefje
  7. Of glaceren met warme abrikozen konfituur
  8. lekkere taart met weinig werk
suzanne jacobs