Fijne appelkoek

290 20 4 5
Aantal personen:
  • 200 g vetstof
  • 200 g suiker
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 4 eieren
  • 300 g zelfrijzende bloem
  • 2 à 3 appels
  • 2 eetlepels afdekgelei of abrikozenconfituur
  • bloemsuiker
  1. Verwarm de oven voor op 175°C
  2. Mix de vetstof zodat ze zacht wordt.
  3. Voeg de suiker en de vanillesuiker toe.
  4. Klop goed met de handmixer.
  5. Doe er daarna één voor één de eieren bij.
  6. Klop het geheel tot een roomkleurige lichte en homogene massa.
  7. Zeef de bloem boven de massa.
  8. Zet de bloem onder de massa.
  9. Vet een bakvorm in.
  10. Bestrooi hem met bloem.
  11. Breng het beslag in de vorm.
  12. Schil de appels.
  13. Snijd ze in vieren.
  14. Verwijder het klokhuis.
  15. Maak insnijdingen op 2mm afstand van elkaar in de buitenkant van ieder vierde.
  16. Leg de partjes, met de insnijdingen naar boven, op 1cm van de rand, in kransvorm op het deeg.
  17. Duw ze lichtjes in het deeg.
  18. Bak gedurende 40 minuten.
  19. Verwarm de confituur licht.
  20. Ontvorm de koek.
  21. Bestrijk de bovenkant met de confituur.
  22. Laat afkoelen op een taartrooster
  23. Bestrooi net voor het opdienen de rand met bloemsuiker.
Dorothy93