Fijn tomatensoepje

67 40 3 5
Aantal personen:
  • 6 tomaten, ontveld en in stukken
  • 1 soeplepel tomatenpuree
  • 2 middelmatige ajuinen (fijngesneden)
  • 1 wortel (zonder schil in stukken)
  • 4 blokjes runderbouillon
  • 1 kruidentuiltje
  • 2 liter water
  • peper&zout
  • 2 tomaten (ontveld en ontpit in blokjes)
  • 2 soeplepels fijngehakte peterselie
  • room
  • 1 soeplepel solo
  • 2 aardappelen grof gesneden
  1. Solo in een kookpot doen samen met de ajuinen en laten sueren, voeg tomaten, tomatenpuree, de selder en de wortel toe en laat even uitzweten. Water toevoegen en breng alles aan de kook, bouillonblokjes, aardappelen en kruidentuiltje toevoegen en laat 25 minuutjes doorkoken. Verwijder het kruidentuiltje en mix de soep. Doe de soep door een chinois (puntzeef) en breng op smaak met peper& zout.
  2. Meng de peterselie en de tomatenbokjes met de room en meng dit onder de soep, niet meer laten koken, of, indien u niet alle soep nodig heeft, schep naar keuze enkele lepels van het roommengsel in de warme soepborden en overgiet met de hete soep.
Victor S.