FETUCCINE MET WORTELCURRY EN KAASBURGER

0 40 0 5
Aantal personen:
  • 4 kaasburgers
  • 1 kg wortelen
  • 1 plantje koriander
  • 2 sjalotten
  • 500 g fettuccine (versmarkt)
  • 165 ml kokosmelk (blik)
  • 2 KL GROENE CURRYPASTA
  • instantsausbinder
  • 3 dl groentebouillon (1/2 blokje opgelost in 3 dl heet water)
  • 2 eetl. olijfolie
  • PEPER EN ZOUT
  1. Voorbereiding (15 min.) - Snij de wortelen in blokjes van 1 cm. - Snipper de sjalotten en de koriander fijn. Bereiding (25 min.) 1 Breng de groentebouillon aan de kook, voeg de blokjes wortel en de fijngesnipperde sjalotten toe en laat 10 min. garen. 2 Verhit ondertussen de olijfolie in een braadpan en bak de kaasburgers 5 à 7 min. aan elke kant. 3 Voeg de kokosmelk en de currypasta toe aan de wortelen en laat nog even koken. Bind lichtjes met instantsausbinder en kruid met peper en zout. 4 Kook de fettuccine gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af. 5 Meng de pasta onder de wortelcurry. Afwerking Verdeel de pasta over de borden. Bestrooi met de fijngesnipperde koriander en serveer met een kaasburger. Voor een frisse toets: snij een stengel citroengras in de lengte doormidden en voeg samen met de wortelen toe in stap 1 van de bereiding. Verwijder het citroengras wanneer u de pasta onder de wortelen mengt.
NelekeP
Meer inspiratie

BelgischVleesHoofdgerecht