Fettuchini met spinazie en eitjes

32 15 Lage moeilijkheid 3 5
Aantal personen:
  • 225 g fettuchini
  • 4 eieren
  • 2 el Solo Vloeibaar
  • 75 g gerookte ontbijtspekblokjes
  • 1.5 el paprikapoeder
  • 600 g gewassen spinazie
  • 1 zakje kaassaus
  • 2 el gebakken uitjes
  1. Kook de fettuchini volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat goed uitlekken.
  2. Kook de eieren in 8 minuten hard. Giet af en spoel ze koud. Pel de eieren.
  3. Verhit de Solo Vloeibaar in een wok en wacht tot de grote bellen zijn weggetrokken. Roerbak hierin de spekblokjes 3 minuten Voeg het paprikapoeder en ½ van de spinazie toe. Roerbak 1-2 minuten tot de blaadjes geslonken zijn, voeg dan weer ½ van de spinazie toe en herhaal tot alle spinazie is gebruikt.
  4. Halveer de eieren. Verwarm de saus volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  5. Verdeel de warme fettuchini in nestjes over 4 diepe borden of kommen. Schep in het midden van het fettuchininestje een bergje spinazie en leg hierop 2 eihelften. Schep de saus over het ei en bestrooi met wat gebakken uitjes.
Solo
Meer inspiratie

BelgischGroenteHoofdgerecht