Fettuchine met garnalen

27 20 Lage moeilijkheid 3 5
Aantal personen:
  • 500 g garnalen
  • 2 tomaten
  • 1 kleine ui
  • 200 g groene boontjes
  • 3 el Bertolli Extra Vergine olijfolie
  • basilicumblaadjes
  • 350 g fettuchine of een andere lange pasta
  1. Was de garnalen, snijd de tomaten en de ui fijn.
  2. Snijd de uiteinden van de boontjes. Blancheer ze en spoel ze goed onder koud stromend water af.
  3. Bak de ui kort in de Bertolli Extra Vergine olijfolie, voeg er de garnalen, tomaten, 4 eetlepels water aan toe en laat 15 minuten op een laag vuurtje sudderen. Voeg er dan de boontjes aan toe en laat het geheel nog een ruime minuut doorsudderen.
  4. Hak de basilicum fijn en voeg deze bij de saus. Kruid de saus goed met peper en zout. Neem dan de pan van het vuur.
  5. Kook de pasta al dente in ruim kokend water. Afgieten. Voeg er dan de saus bij en dien op.
Solo