Fettuccine met paprika's

5 70 0 5
Aantal personen:
  • 500 gr fettuccine of tagliatelle of....
  • 3 rode paprika's
  • 3 groene paprika's of gele
  • olijfolie
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 ui
  • peper&zout (pezo)
  1. Pel de ui en knoflook en hak fijn.
  2. Snij de paprika's in vier en verwijder zaadjes en zaadlijsten, snij vervolgens in kleine blokjes.
  3. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een kookpan en fruit hier de ui een knoflook in aan.
  4. Voeg de paprika's toe, kruiden met pezo, laat onder deksel 40 minuten zachtjes stoven.
  5. Kook de pasta beetgaar in ruim gezouten kokend water, zoals aangegeven op de verpakking.
  6. Wrijf de paprikasaus door een zeef.
  7. Meng de pasta onder de saus en dien op met geraspte pecorino, of grana padano, of Parmezaan.
  8. Tip: om een betere vertering kunt u de paprika's best eerst schillen.
Victor S.