feestquiche met garnalen

1 50 0 5
Aantal personen:
  • 2 vellen bladerdeeg
  • 8 stronken witloof
  • 200 gr garnalen
  • verse dille
  • 3 eieren
  • 3 dl room
  • 1 klontje solo
  • nootmuskaat
  • 1 losgeklopt ei
  1. Reinig het witloof en snipper fijn. Stoof het witloof op een hevig vuur gaar en kruid met peper en zout in wat solo.
  2. Bekleed een bakvorm met een vel bladerdeeg of pizza, of brokkeldeeg. Prik er gaatjes in met een vork.
  3. Bedek de deeg met bakpapier en strooi er parels op. Zet in een voorverwarmde ovenvan 180° gedurende 10 minuten.Haal uit de oven en verwijder het papier en de parels.
  4. Meng de garnalen onder het witloof. Bedek de taartbodem met dit mengsel.
  5. Meng de eieren en de room, kruid met peper , zouqt en nootmuskaat.Giet het mengsel over het witloof en de garnalen.
  6. Pluk de dille en strooi over het geheel.
  7. Zet de quiche in een voorverwarmde oven van 180° gedurende 35 à 40 minuten.
  8. Serveer warm of op kamertemperatuur.
vanackere rita